Navodila za uporabo

  • Savni so priložena navodila za uporabo komponent proizvajalcev (sod za vodo, peč na drva, dimnik). Pred prvo uporabo savne pozorno preberite ta navodila in upoštevajte uveljavljena pravila delovanja za varno uporabo savne in podaljšanje življenjske dobe komponent.
  • Če je savna dostavljena sestavljena s kompletom elektrike, žarnice za svetilke lahko najdete v kurišče peči. Po namestitvi kopeli na mestu je potrebno v napeljave namestiti žarnice.
  • Po namestitvi kopeli se je treba seznaniti s pravili za delovanje peči in rezervoarja (če obstajajo) in segreti peč brez kamnov z odprtimi vrati, da se sestavke, ki so obdelale peč in notranjo površino kopeli preperevajo. Čas ogrevanja je najmanj 3 ure.
  • Priporočila za odstranjevanje smole v kopeli. Ogrejte kopel in parno sobo večkrat (vsaj 2 uri) segrejte na temperaturo največ 120 stopinj, ki je v resnični uporabi ne dosežete. Smola se bo aktivno stopila in iztekla iz smolnih žepov. Tista smola, ki ne more izteči, izgubi terpentin in se spremeni v kolofonijo. Nato ohladite parno sobo na ulično temperaturo.
  • Mrzlo trdo smolo postrgamo z nožem ali strgalom. Kjer ostane smola mehka, jo lahko odstranimo s white špiritom.

Osnovna pravila

  • Da bi zaščitili konce lesa pred razpokami, jih je potrebno dodatno obdelati s posebnimi spojinami za konce ali jih impregnirati z vsaj 3 plastmi podobne zaščitne spojine, ki pokriva površino kopeli od zunaj.
  • Vsaj enkrat letno obdelajte vse notranje površine kopeli s posebnimi sredstvi za savno, da zaščitite pred glivami, plesnijo in lesnimi črvi.
  • Zunanjo obdelavo opravite po potrebi, vendar vsaj enkrat na 2 leti z zaščitnimi antiseptiki.
  • Obdelava z zaščitnimi spojinami se izvaja pri temperaturi najmanj +10 ° Celzija.
  • Za kurjenje peči uporabljajte le suha drva neiglavcev.
  • Vrata pečice naj bodo ves čas zaprta, da se izognete iskram.
  • Vsaj enkrat na 6 mesecev očistite in preverite dimnik.
  • Ko ste v parni sobi, morate upoštevati varnostne ukrepe. Ne dotikajte se vroče peči, dimnika in rezervoarja za toplo vodo.
  • Med uporabo kopalnice ne dovolite, da bi voda prišla na steklo peči, vhodnih vrat, oken in senčnikov zaradi nevarnosti uničenja stekla.
  • Otrokov ne puščajte brez nadzora in jim ne dovolite zakuriti peči.
  • Poskrbite, da bo kad čista, po vsaki uporabi izperite detergente iz lesa in ga obvezno posušite.
  • Pri vodnih postopkih je sprejemljivo pronicanje vode med lesene profile, kar pa ni konstrukcijska napaka.
  • Sušenje kopeli poteka pri zaprtih vhodnih vratih in oknu z odprtimi notranjimi vrati pri temperaturi najmanj 80 °C najmanj 2 uri, dokler se vlaga v lesu v vseh prostorih popolnoma ne posuši. Pri sušenju naj bodo talne ploščice (po katerih ljudje hodijo) dvignjeni.
  • Pozimi je treba v prostorih za počitek v kopališčih s tremi ali več sobami namestiti dodatne vire toplote, da se izdelek popolnoma posuši.
  • Nastavitev obroča. Pred transportom savne obvezno zategnite obroče.
  • Spomladi, jeseni in pozimi ter med močnim deževjem naj bodo obroči napeti, vendar jih ne zategnite preveč. V sušnem obdobju so sprejemljivi povešeni obroči, ki jih je treba zategniti, ne pa vleči. Po zategovanju obročev bo treba v času dolgotrajnih padavin, spomladi, jeseni in zime spremljati njihovo napetost in jih ob napenjanju zaradi nabrekanja lesa popustiti. To je potrebno za kompenzacijo vpliva naravnega širjenja lesa na strukturo kopeli (izkrivljanje vrat, izogibanje poškodbam lesenega profila).
  • Delovanje rezervoarja za vodo. Sod za vodo je izdelan iz toplotno odpornega jekla in se uporablja v skladu z navodili proizvajalca. Pred zagonom peči se prepričajte, da je rezervoar za vodo poln vsaj 2/3. Delovanje pečice s praznim rezervoarjem lahko povzroči njeno okvaro.
  • Po koncu savnanja, kadar koli v letu ne pozabite izprazniti vode iz rezervoarja. Rezervoar je treba občasno očistiti in sprati s tekočo vodo.
  • Uporaba peči na drva. Peč se upravlja v skladu z navodili proizvajalca in je opremljena z regulacijo dovoda zraka za uravnavanje zgorevanja. Vlečno silo lahko prilagodite tako, da odprete posodo za pepel, ki se nahaja na dnu pod vrati. Zaradi prevelikega vleka se peč močno segreje, kar bistveno skrajša njeno življenjsko dobo. Vendar mora biti zagotovljen zadosten oprijem za pravilno segrevanje kamnov. Položaj za vžig – pepelnik mora biti iztegnjen za ¼ dolžine. Po razgorevanju drv je treba pepelnik pokriti in dodatno regulirati izgorevanje pepelnika, izključiti segrevanje dimnika in razbeljene peči.

Pravila za zimsko uporabo savne

  • Ogrevajte vse prostore savne z odprtimi notranjimi vrati med sosednjimi prostori za enakomerno ogrevanje in odstranjevanje kondenza na površini kopeli.
  • Po vodnih postopkih v kopeli posušite parno sobo tako, da zaprete vhodna vrata in segrevate peč nekaj ur z odprtimi notranjimi vrati, da odstranite vlago s površine lesa.
  • Če iz nekega razloga ni mogoče takoj posušiti, je treba to storiti naslednji dan.

PREPOVEDANO:

  • Temperaturo v savni ne presezite nad 120 °C.
  • Peči in dimniške cevi ni dovoljeno segrevati do rdece barve.
  • Ne nalijte solne in oljne raztopine na kamne in pečico, da preprečite korozijo.
  • Neposušene in mokre predmete (vključno z drvmi in posodami za vodo) ne puščajte v kopališču zaradi možnosti nastanka gliv.
  • Ne kurite peč z vnetljivimi tekočinami (bencin, kerozin itd.).
  • Ne uporabljajte savno pod vlivom alkohola.
  • Ne pustite gorečo peč brez nadzora in ne zaupajte nadzor tudi majhnim otrokom.
  • Neugašeno oglje ali pepel ne stresite v bližino zgradb.
  • Ne uporabljajte goriva, ki jih proizvajalec peči ni odobril (premog, itd.)
  • Ne uporabite drva, ki so daljša od velikosti kurišča (38 cm).
  • Ne pustite pečico z odprtimi vrati.
  • Po uporabi kadar koli v letu ne pustite vodo v rezervoarju.
  • Ne sušite drva, oblačila in druge gorljive predmete zraven pečice.
  • Ne spremenite zasnovo kopeli in njeno opremo.
  • Ne kurite peč, ko je rezervoar za vodo poln manj kot 2/3.
  • Ne pomaknite peč manj kot 100 mm od zadnje stene peči proti požarni zaščiti.
Pošljite nam svoje podatke in
kmalu vam bomo odgovorili!
You agree to our Terms and Conditions
Made on
Tilda